Росіяни пояснили, чому не відповіли на авіаудари США та союзників

Субота, 14 квітня 2018, 08:07

Жодна з крилатих ракет, які випустили США і їхні союзники, не потрапила в зону відповідальності сил ППО угруповання РФ в Сирії.

Про це заявив в Міноборони РФ, повідомляє "Інтерфакс".

"Жодна з випущених США і їх союзниками крилатих ракет в зону відповідальності підрозділів російських ППО, що прикривають об'єкти в Тартусі і Хмеймімі, не входила", - заявили в Міноборони РФ.

У відомстві зазначили, що військові та цивільні об'єкти Сирії потрапили під авіаудари США і їх союзників.

"14 квітня літаками і кораблями збройних сил США спільно з ВВС Великобританії і Франції було завдано ракетного удару по об'єктах військової та цивільної інфраструктури Сирійської арабської республіки", - йдеться в повідомленні.

Російська військова операція в Сирії проводиться з 30 вересня 2015 року. Російські літаки і вертольоти базуються на аеродромі Хмеймім. У Росії в Сирії є військово-морська база в Тартусі.

Офіційно повідомлялося, що два дивізіони системи ППО великої дальності С-400 "Тріумф" прикривають російські бази в Хмеймімі і Тартусі.

Також повідомлялося, що російські об'єкти в Сирії прикриті зенітними ракетно-гарматними комплексами "Панцир-С1".

Нагадаємо, США, Велика Британія та Франція в ніч на суботу завдали авіаударів по військових об’єктах в Сирії, які пов’язують із хімічною зброєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: