РФ подала Італії запит щодо допиту арештованого нацгвардійця Марківа - нардеп

Середа, 18 квітня 2018, 17:50

Слідчі органи РФ подали до Італії запит щодо правової допомоги в розслідуванні справи українського військового Віталія Марківа.

Про це заявив народний депутат, координатор батальйону Нацгвардії імені Кульчицького Андрій Антонищак, передає Liga.net.

Марківа в Італії підозрюють в причетності до вбивства італійського журналіста у зоні бойових дій на Донбасі, разом з яким при обстрілі був убитий також і представник ЗМІ Росії, перекладач італійця Андрій Миронов.

За словами Антонищака, 4 квітня Марків повідомив йому, що Італія отримала запит від РФ. Російські слідчі хочуть допитати Марківа, зазначив парламентар.

Обидві жертви, за даними нардепа, на територію України потрапили незаконно і акредитацію в зону АТО від СБУ не отримували.

Як повідомлялося, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера громадянина Італії Андреа Рокелле поблизу м. Слов’янська Донецької області в травні 2014 року. 

Прокуратура міста Павії розпочала кримінальне провадження щодо обставин загибелі журналістів. Марківа тримають у в'язниці в італійському містечку Павія (Ломбардія).

Міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано заявив, що буде створено двосторонню українсько-італійську слідчу групу з розслідування справи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: