ПАРЄ призначила дату розгляду резолюції про корупцію у власних рядах

Понеділок, 23 квітня 2018, 13:10

У четвер вранці Парламентська асамблея Ради Європи ухвалить термінову резолюцію щодо корупційного скандалу.

Таке рішення було ухвалене на засіданні Асамблеї в понеділок, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Члени ПАРЄ затвердили пропозицію Бюро асамблеї щодо призначення термінових дебатів з цього питання. За три дні секретаріат Асамблеї має підготувати проект рішення з цього приводу. Резолюцію затвердять на засіданні ПАРЄ у четвер вранці.

Як повідомлялося, в неділю зовнішня слідча група оприлюднила свій звіт, у якому підтвердила системну корупцію в ПАРЄ. Ближчим часом Асамблея розгляне санкції щодо депутатів, щодо яких прозвучали звинувачення у корупції з боку Азербайджану.

Також на розгляд сесії винесене питання про ситуацію в Сирії (формат поточних дебатів, без ухвалення рішення) та про ухвалену нещодавно Копенгагенську декларацію, яка змінює правила роботи Європейського суду з прав людини.

Українська делегація спробувала додати до порядку денного термінові дебати про дії РФ, включаючи атаку в Солсбері, однак в залі не знайшлося достатньо депутатів, щоби змінити рішення Бюро. Противники розгляду "російського питання" пояснили, що Асамблея не має спроможності розробити таку велика кількість документів за короткий період.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: