Скандал з виселенням ромів з Італії: в уряді кажуть, що "допоможуть" громаді

Середа, 20 червня 2018, 12:57

План італійського уряду провести перепис ромів в країні покликаний "допомогти", а не нашкодити ромській громаді.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Італії Гульєльмо Піччі, передає Politico.

Ультраправий член "Ліги" прокоментував звинувачення в тому, що план, який передбачає видворення тих, хто має іноземне громадянство, є дискримінаційним, стверджуючи, що мета уряду полягає в тому, щоб демонтувати "всі незаконні табори, де живуть здебільшого роми" та інтегрувати їх у суспільство.

За словами Піччі, багато ромів живуть "за крадіжки і дрібні злочини" у незаконних таборах по всій Італії, при цьому влада не знає про їхнє громадянство або про те, чи ходять їхні діти в школу.

"Наш план - демонтувати табори та інтегрувати їх (ромів. - Ред.). Це наш обов'язок  - перевірити, хто вони і де вони живуть, щоб забезпечити їх соціальними службами", - стверджував Піччі.

"Для забезпечення верховенства закону в нашій країні ми не можемо нікому дозволити не відправляти своїх дітей в школу", - сказав він, додавши, що план спрямований на надання допомоги ромам, а не на заподіяння шкоди, і що двосторонні угоди з іншими країнами дозволяють Італії "вислати назад" тих, хто скоїв злочин.

Нагадаємо, новий уряд Італії планує провести перепис громад ромів з метою виселити всіх, хто перебуває в країні незаконно.

"На жаль, нам доведеться залишити італійських ромів, тому що ми не можемо їх вигнати", - сказав віце-прем'єр Сальвіні, лідер ультраправої "Ліги".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: