Глава МВС Італії приїхав до Лівії і домовляється про центри для мігрантів

Понеділок, 25 червня 2018, 13:29

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні у понеділок приїхав до Лівії, де запропонував низку кроків для стримування потоку мігрантів.

Про це він написав у Twitter.

Сальвіні відправився до Тріполі військовим літаком ВПС Італії і зустрівся зі своїм лівійським колегою Абдулсаламом Ашуром.

"Точки прийому в Італії? Для нас і для самої Лівії це було б проблемою, оскільки смертельно небезпечні подорожі не припиняться. Ми запропонували прийомні центри, розташовані на південних кордонах Лівії, щоб не допустити, що Триполі перетвориться на воронку, як Італія", - написав Сальвіні після зустрічі.

Напередодні уряд Італії наказав гуманітарним кораблям не надавати допомогу суднам з мігрантами і біженцями у Середземному морі.

Як повідомлялося, лідери ЄС у неділю, 24 червня, провели неофіційний саміт в Брюсселі щодо міграції, на якому не змогли напрацювати спільні рішення щодо проблеми біженців.

Цього тижня на саміті в Брюсселі лідери ЄС мають узгодити збільшення коштів на сирійських біженців в Туреччині та надавати більше коштів для проектів в Африці. Вони також розглядають питання про створення центрів для біженців за кордоном для прийняття рішення про надання їм притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: