Трамп похвалив імміграційну політику Італії

Понеділок, 30 липня 2018, 20:13

На зустрічі з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте в Білому домі президент США Дональд Трамп високо оцінив новий жорсткий підхід Італії до імміграції.

Про це пише Reuters.

"Я дуже згоден з тим, що ви робите стосовно міграції, незаконної імміграції і навіть законної імміграції", - сказав Трамп Конте в Овальному кабінеті.

"Він зайняв дуже тверду позицію щодо кордону, мало хто зробив це. І чесно кажучи, на мій погляд, він чинить правильно", - сказав глава Білого дому.

Новий уряд Італії прагне обмежити кількість мігрантів, яких він впускає в країну. Уряд закрив свої порти для гуманітарних рятувальних суден, заявивши, що Італія несе несправедливий тягар в Європейському союзі, самотужки справляючись з шукачами притулку.

У липні Рим дозволив приблизно 450 мігрантам висадитися на Сицилії, але тільки після того, як Німеччина, Франція, Мальта, Іспанія, Португалія та Ірландія погодилися прийняти новоприбулих. Це вперше така спеціальна угода була досягнута між партнерами ЄС.

Деякі країни ЄС, такі як Угорщина і Чехія, відмовилися приймати мігрантів. Конте сказав, що він намагається переконати Будапешт і Прагу більше докладатися до вирішення проблеми міграції.

Італія намагається переглянути мандат європейської операції "Софія", щоб врятованих мігрантів не привозили виключно в Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: