Колишній адвокат Трампа дав свідчення і заявив про вказівку скоїти злочин

Середа, 22 серпня 2018, 08:33

Колишній особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен заявив в суді під присягою про те, що глава держави раніше дав йому вказівку скоїти злочин.

Про це Коен заявив під час судового засідання у федеральному суді в Манхеттені, повідомляє Reuters.

Коен заявив, що перед президентськими виборами 2016 року Трамп доручив йому організувати виплати, щоб змусити мовчати двох жінок, які заявили, що мали відносини з Трампом.

Коен заявив, що провів виплати "за погодженням з кандидатом на федеральне управління і за його вказівкою" за їхнє мовчання.

Згідно зі свідченнями, $130 тисяч отримала зірка фільмів для дорослих Штормі Деніелс, а колишній моделі Playboy Карен Макдугал заплатили $150 тисяч.

Коен не назвав Трампа в суді, але його адвокат, Ленні Девіс, згодом сказав, що він мав на увазі президента США.

"Сьогодні він (Коен) встав і засвідчив під присягою, що Дональд Трамп доручив йому вчинити злочин, заплативши двом жінкам за головну мету впливу на вибори", - сказав Девіс у своїй заяві.

"Якщо ці виплати були злочином для Майкла Коена, тоді чому б їм не стати злочином для Дональда Трампа?" - додав він.

Більшість експертів з правових питань заявляють, що чинному президенту не можна пред'явити звинувачення в скоєнні злочину, але Конституція дозволяє Конгресу провести процедуру імпічменту і позбавити його посади.

Звинувачення Коена збільшує політичний тиск на Трампа перед проведенням виборів до Конгресу в листопаді, на яких демократи спробують відновити контроль над Палатою представників і Сенатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: