Москва перекидає комплекси "Бастіон" на острів у Арктиці

карта
Вівторок, 11 вересня 2018, 10:30

Північний флот РФ розгорне на острові Котельний батарею берегових ракетних комплексів "Бастіон".

Про це повідомляє "Известия", посилаючись на Міноборони РФ.

"Батарея берегових ракетних комплексів "Бастіон" до кінця року приступить до бойової службі на острові Котельний", - йдеться у повідомленні.

"Бастіони" повинні замінити застарілі комплекси "Рубіж". Таким посиленням тактична група Північного флоту на Новосибірських островах має намір посилити контроль над Північним морським шляхом. 

Батарея на острові Котельний - не перший підрозділ з "Бастіонами", що пребуває в розпорядженні арктичного командування. Раніше такі комплекси заступили на бойове чергування у складі берегової ракетно-артилерійської бригади в Мурманській області.

"Північний флот протягом декількох років проводить планомірну роботу щодо розгортання військової інфраструктури в Арктиці, що дозволяє значно розширити можливості щодо забезпечення захисту національних інтересів Російської Федерації в цьому регіоні", - заявив раніше командувач Північним флотом адмірал Ніколай Євменов.

Протикорабельный ракетний комплекс "Бастіон" оснащений протикорабельної ракетою "Онікс". Комплекси можуть вражати морські цілі на відстані 350 км і наземні цілі на відстані 450 км. Росія вже використовує "Бастіони" в Сирії для прикриття своїх баз у Хмеймімі й Тартусі.

"Бастіон" призначений для захисту морського узбережжя довжиною понад 600 км і ураження надводних кораблів різних класів і типів, що діють у складі десантних з'єднань, конвоїв, корабельних і авіаносних ударних груп, а також одиночних кораблів і наземних радіоконтрастних цілей в умовах інтенсивного вогневої і радіоелектронної протидії.

Комплекси "Бастіон" розгорнуто на всіх флотах ВМФ Росії, зокрема на Курилах та в Калінінградській області. Очікується, що в період до 2021 року російська армія щорічно буде отримувати по чотири комплекси.

Арктика охоплює центральну частину Північного Льодовитого океану, його регіональні моря, такі як Баренцове, Карське і Чукотське, а також території Канади, Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії, Російської Федерації, Швеції та США. 

Навесні 2017 року Міноборони РФ повідомляло, що відновлює мережу полярних аеродромів в Арктиці і добудовує військові містечка. Москва також заявила про намір розгорнути в Арктиці дві нові зенітні ракетні системи С-400 "Тріумф". У 2016 році завершилося будівництво великої військової бази "Арктичний трилисник" на Землі Франца-Йосипа.

У НАТО заявляють, що Москва нарощує потужне військо уздовж арктичного узбережжя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: