ЄС розслідує ймовірну корупцію, пов'язану з коштами для біженців у Греції

Четвер, 27 вересня 2018, 14:47

Брюссель розпочав розслідування щодо інформації про те, що в Греції неправильно розпоряджалися коштами ЄС, отриманими на подолання наслідків міграційної кризи.

Про це повідомляє The Times.

Європейське агентство з боротьби з шахрайством (OLAF) підтвердило, що розслідування було відкрито після отримання інформації, представленої офіційними особами Брюсселя, які працюють над грецькою кризою.

Повідомляється, що Міністерство оборони Греції використовувало частину грошової допомоги для укладання контрактів з бізнесменами, пов'язаними з очільником відомства. Міністерство оборони займається у Греції розміщенням приблизно 60 тисяч біженців.

Греція загалом отримала від ЄС 1,6 млрд євро для подолання міграційної кризи.

Афінська газета Fileleftheros цього тижня повідомила, що міністр оборони Панос Камменос частину коштів ЄС віддав в якості контрактів компаніям своїх близьких друзів.

Камменос заперечив будь-які правопорушення і подав скаргу про наклеп, що призвело до арешту трьох журналістів. Критики звинуватили його в спробі придушити свободу слова в країні. Журналістів звільнили наступного дня.

Інформація про неправильне управління міграційними фондами в Греції почала з’являтися з 2017 року, коли гуманітарна організація "SolidarityNow" зажадала провести розслідування щодо поганих умов для життя біженців, незважаючи на величезне фінансування з боку ЄС.

За деякими даними, біженці отримали лише 25% від загального обсягу виплат допомоги Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: