Лідери КНДР і Південної Кореї проведуть саміт у Пхеньяні 18-20 вересня

Четвер, 6 вересня 2018, 13:16

Третій саміт лідерів Південної та Північної Кореї відбудеться 18-20 вересня у Пхеньяні.

Про це повідомив спецпосланець південнокорейського президента Чон Ий Ен, повідомляє Yonhap.

"Південь і Північ погодилися провести південно-північнокорейський саміт у Пхеньяні з 18 по 20 вересня і провести на початку наступного тижня переговори на високому рівні, щоб підготуватися до саміту", - сказав Чон Ий Ен.

На зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина та президента Південної Кореї Мун Чже Іна розглянуть виконання угоди між двома державами щодо денуклеаризації Корейського півострова, досягнутої на першому цьогорічному саміті лідерів у квітні.

В Сеулі також заявили, що лідер КНДР вкотре підтвердив свою відданість денуклеаризації і також обіцяє продовжувати співпрацювати з Сполученими Штатами з цією метою.

"Голова Кім Чен Ін підтвердив свою тверду відданість справі завершення денуклеаризації Корейського півострова та висловив свою готовність тісно співпрацювати не тільки з Південною Кореєю, а й зі США з цією метою", - заявив радник з питань безпеки президента Південної Кореї.

Лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін вже двічі зустрічалися цього року у квітні та травні.

Однак вересневий саміт буде першою з 2007 року поїздкою південнокорейського президента до КНДР.

Цього тижня ЗМІ Південної Кореї писали, що лідер КНДР зник із публічного простору на тлі "глухого кута" в переговорах про денуклеаризацію Корейського півострова з Вашингтоном.

Державні ЗМІ КНДР не публікують матеріали про діяльність Кіма з 20 серпня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: