США анонсували рішення щодо санкцій проти Туреччини найближчим часом

Середа, 17 жовтня 2018, 18:20

Державний секретар США Майк Помпео в середу заявив, що очікує швидкого рішення щодо санкцій США проти Туреччини, відзначивши, що деякі з них були безпосередньо пов'язані з тим, що Анкара затримала американського пастора, якого випустили минулого тижня.

Про це пише Reuters.

"Ми ухвалимо це рішення незабаром", - сказав Помпео.

Минулої п'ятниці суд в Туреччині звільнив  ув'язненого американського пастора Ендрю Брансона, якого Анкара звинувачувала в зв'язках з терористичними організаціями.

Він заперечував звинувачення в шпигунстві, яке загрожувало йому 35-річним терміном ув'язнення. Через арешт Брансона в останні місяці загострилася напруженість між США та Туреччиною.

Анкара пропонувала звільнити Брансона в обмін на пом’якшення покарання для турецького державного банку Halkbank. Американські чиновники відхилили пропозицію, заявивши, що Брансон має бути звільнений, перш ніж можуть обговорюватися інші питання.

У серпні США наклали санкції на міністрів турецького уряду, а Туреччина відреагувала підвищенням тарифів. Напруженість у відносинах призвела до рекордного падіння курсу турецької валюти ліри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: