Албанія: колишнього топ-чиновника заарештували за підозрою в корупції

Понеділок, 22 жовтня 2018, 11:55

Албанська поліція у неділю повідомила про арешт колишнього глави албанських тюрем Арбена Чуко за підозрою в корупції.

Про це повідомляє Associated Press.

Чуко, який раніше очолював Національну гвардію, а також був депутатом від правлячої Соціалістичної партії, був звільнений у вересні з посади начальника в'язниць після трохи більше ніж року на посту.

Прем'єр-міністр Еді Рама, який також є лідером Соціалістичної партії, написав у Twitter, що він "шкодує у зв’язку з Чуко, але для нас немає подвійних стандартів, коли справа стосується закону".

У неділю ввечері поліція повідомила про ще один арешт – колишнього депутата від соціалістів Арбена Ндокі. Його підозрюють в участі в групі, яка сфальшувала документи для продажу державних земель у місті Лежа за 50 км на північний захід від столиці Тирани.

Арешт Ндокі відбувся після великого розслідування прокуратури тяжких злочинів і нещодавніх арештів близько двох десятків інших людей у ​​цій справі. Їх звинувачують в підготовці підробленої документації на близько 30 гектарів державних земель і їх продажу за символічними цінами фіктивним власникам. Потім землю було продано за високими цінами для розвитку як туристичні курорти.

Албанія наступного року сподівається почати переговори щодо вступу в Європейський Союз, і боротьба з корупцією є однією з ключових сфер, над якими країні необхідно працювати до початку переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: