Могеріні: ЄС вимагає притягнути до відповідальності винних у вбивстві Хашоггі

Неділя, 18 листопада 2018, 10:14

Європейський союз з самого початку виступав з чітким закликом провести ретельне, достовірне і прозоре розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це йдеться у заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні.

"ЄС взяв до відома заяву влади Саудівської Аравії від 15 листопада про останній розвиток в їх розслідуванні, проте залишається необхідним чітко прояснити обставини, пов'язані з цим жахливим злочином, а також забезпечити притягнення до відповідальності всіх винних", - йдеться в заяві.

Могеріні зазначила, що належний судовий процес стане "важливим елементом забезпечення справедливості в даному випадку, про яку просить міжнародне співтовариство, а також родина і друзі покійного Джамаля Хашоггі".

При цьому вонаи наголосила, що протидія страті у всіх випадках і при будь-яких обставинах - це давня позиція Європейського союзу"

"Разом з нашими міжнародними партнерами ми будемо уважно стежити за результатами розслідування, і ми будемо продовжувати наполягати, що Королівство Саудівська Аравія має вжити заходів для забезпечення того, щоб подібне ніколи не повторилося", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, ЦРУ прийшло до висновку, що вбивство опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі в минулому місяці замовив кронпринц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: