"Паливні протести" у Франції: 409 постраждалих за вихідні, уряд не йде на поступки

Понеділок, 19 листопада 2018, 08:26

У масштабних акціях протесту у Франції проти підвищення цін на паливо на вихідних взяли участь майже 300 тисяч осіб, які паралізували трафік навколо більш ніж 2 тисяч стратегічних об'єктів.

Про це повідомляє The Associated Press.

Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер заявив у неділю, що під час акцій "Жовті жилети" у сутичках з поліцією постраждали як мінімум 409 людей, 14 із них отримали серйозні травми.

 

Основні протести відбувалися у суботу, в неділю нараховувалося близько 150 об’єктів, які все ще були заблоковані, значною мірою у Ренні, у західній Франції, на півдні в Авіньйоні і на сході в Нансі.

Загалом 157 людей були затримані під час сутичок - удвічі більше, ніж повідомлялося в суботу ввечері.

 

Прем’єр-міністр Едуард Філіп у неділю ввечері заявив, що хоче "зберегти курс", встановлений президентом, тобто не скасовуватиме підвищення акцизів на паливо, повідомляє Le Figaro.

"Франція - це свобода вираження поглядів, але це не анархія. Вчора та сьогодні я бачив сценарії анархії, тиску та насильства", - додав він.

 

Макрон хоче зменшити розрив між ціною дизельного палива та бензину в рамках своєї стратегії поступової відмови Франції від викопного палива. "Вуглецева траєкторія" вимагає постійного збільшення цін, особливо на дизельне паливо.

Акциз на дизельне пальне зріс на 7 євроцентів, і уряд планує їх ще збільшити в найближчі роки. Податок на бензин збільшили на 4 євроценти.

Нагадаємо, рейтинг президента Франції Еммануеля Макрона знизився за минулий місяць на 4% і знаходиться на рекордно низькому рівні - 25%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: