Прем’єр Британії зустрінеться з лідерами ЄС, щоб врятувати угоду про Brexit

Вівторок, 11 грудня 2018, 09:31

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей зустрінеться з європейськими лідерами та керівниками ЄС для переговорів, спрямованих на порятунок її угоди про Brexit.

Про це повідомляє ВВС.

Мей у вівторок проведе переговори з голландським прем'єр-міністром Марком Рютте та канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Потім вона зустрінеться у Брюсселі з президентом Європейської ради Дональдом Туском та президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

Міністр праці та пенсійного забезпечення Амбер Радд заявила, що подальші переговори з Брюсселем будуть зосереджені на питання ірландського кордону, яке, за словами Мей, яке спричинило "глибоку стурбованість серед депутатів".

Прем'єр-міністр Британії заявила, що вона потребує "подальших запевнень" щодо кордону Північної Ірландії, щоб отримати підтримку від депутатів.

Питання кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія було одним з трьох найважливіших у переговорах разом з британським фінансовим внеском до ЄС та правами громадян ЄС у Британії.

Для того, щоб зберегти прозорий кордон, ЄС запропонував "захисну угоду", що називається Протоколом Північної Ірландії. Вона набуде чинності лише в тому випадку, якщо не буде інших рішень, і передбачає збереження в Північній Ірландії низки правил ЄС, щоб уникнути необхідності перевірок на кордоні.

Частина британських депутатів вважають такий план посяганням ЄС на британський суверенітет.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск вирішив скликати позачергову зустріч лідерів ЄС  для обговорення Brexit після того, як уряд Великої Британії відклав внесення угоди для голосування у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: