У Бельгії - урядова криза через ультиматум щодо міграційного пакту ООН

Вівторок, 4 грудня 2018, 12:24

Правоцентристський уряд Бельгії опинився під загрозою розпаду, оскільки найбільша коаліційна партія заявила, що не підтримає глобальний міграційний пакт ООН.

Про це пише AP.

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй у вересні, що він поїде до Марракеша, Марокко, 10 грудня, щоб підписати міграційний пакт ООН, але минулого тижня націоналістична партія N-VA заявила, що не підтримуватиме уряд у разі підписання документa.

Урядові партії заявили в понеділок, що вони продовжуватимуть шукати компроміс, але шанси досягти успіху знижуються. 

Раніше стало відомо, що серед країн ЄС вже відмовилися підтримати договір ООН Угорщина, Італія, Австрія, Польща, Чехія, Хорватія, Болгарія, Словаччина і Словенія.

34-сторінковий договір про міграцію викладає загальний підхід до міжнародної міграції і містить 23 завдання, спрямовані на покращення організації потоків біженців та точніше визначення їхніх прав. Країни-учасниці погоджуються, наприклад, обмежувати тиск на країни з багатьма мігрантами та сприяти самозабезпеченню новоприбулих. Критики документа кажуть, що він сприяє нелегальній міграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: