Меркель: час для переговорів про впорядкований Brexit ще є

Середа, 16 січня 2019, 13:36

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила в середу про необхідність забезпечити впорядкований Brexit, але підкреслила, що свої пропозиції зараз повинна надати Британія.

Спілкуючись з журналістами в середу у Берліні, Меркель висловила жаль через рішення британських депутатів не підтримувати угоду про Brexit, повідомляє Sky News.

Меркель повідомила журналістам, що Німеччина готова до варіанту так званого "жорсткого" Brexit. "Ми, звичайно, зробимо все для того, щоб знайти впорядковане рішення, але ми також готові до того, що такого рішення не буде", - сказала вона.

Водночас Меркель додала, що час для переговорів варіанту впорядкованого Brexit ще залишається. "У нас ще є час для переговорів, але ми чекаємо на те, що запропонує прем’єр-міністр Британії".

Британія повинна вийти зі складу ЄС 29 березня.

У вівторок ввечері Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду щодо виходу з ЄС, яку прем’єр-міністр Тереза Мей узгодила з Брюсселем.

Найбільша британська опозиційна партія за підтримки партії-учасника коаліції ініціює голосування за недовіру уряду Терези Мей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: