Голова КМРЄ про Росію: кожна країна-член має платити внески до Ради Європи

Вівторок, 22 січня 2019, 13:48

Міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, який на початку 2019 року є чинним головою Комітету міністрів РЄ, підтвердив неприйнятність російської політики, за якою РФ припинила платежі до бюджету РЄ.

Про це він заявив у дискусії з членами Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Міністр наголосив, що фундаментальна проблема полягає у діях Росії – зокрема, в рішенні РФ про незаконну анексію Криму, а також про припинення участі росіян у роботі ПАРЄ. "Корінь проблеми – це нелегальна анексія Криму. Саме через це ми у нинішній ситуації", - підкреслив він.

Міністр повідомив, що ситуація з Росією є критичною, і вихід з кризи досі не знайдено.

"Ми з моїми співробітниками намагаємося знайти вирішення проблеми. Але одне зрозуміло: всі члени мають платити членські внески", - наголосив Тімо Сойні, додавши, що концентрується на діалозі з росіянами та з іншими партнерами у РЄ.

"Ніхто не може уникати виконання своїх зобов’язань. Це не толерується. Але ми не можемо просто сповзти через це до економічно крихкої ситуації", - додав він.

Міністр водночас відмовився відповідати на запитання про те, чи будуть застосовані додаткові санкції проти Росії, як це передбачено правилами РЄ, якщо до липня вона не відновить сплату внесків до бюджету РЄ. Наразі рішення щодо цього не ухвалене, пояснив він.

В МЗС РФ кажуть, що розглядають можливість виходу Росії з Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: