Візит Порошенка до Молдови перенесли, Додон відзначився заявою

Вівторок, 12 лютого 2019, 14:19

Візит президента України Петра Порошенка до Молдови перенесли на невизначений термін.

Про це заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Олександр Ройтман, повідомляє Newsmaker.

За словами Ройтмана, візит Порошенко до Кишинева залишається "в порядку денному двосторонніх контактів" Молдови та України. Ройтман повідомив, що візит Порошенка в Молдову дійсно готували, але вирішили перенести "на інший термін".

Він також додав, що Порошенко не збирався зустрічатися з президентом Молдови Ігорем Додоном. "Під час підготовки цього візиту ми не отримували по дипломатичних каналах запитів від української сторони про зустріч з президентом Додоном", - зазначив Ройтман.

Раніше Додон повідомив, що Порошенко прилетить до Кишинева 13 лютого. Він зазначив, що не зустрінеться зі своїм українським колегою, бо це було б втручанням у вибори в сусідній державі.

"Відомо, що президент Порошенко прибуде до Кишинева в середу. Наскільки мені відомо, пан Порошенко - кандидат на президентських виборах на Україні, і я вважаю, що зустрічатися з ним буде неправильно. Якщо зустрінемося з Порошенком, завтра з'явиться інший кандидат, який скаже, що хоче поїхати в Молдову і зустрітися з президентом. Тому не будемо втручатися в боротьбу в сусідній державі", - сказав Додон.

Варто зазначити, що керівництво України навіть за "готовності" Додона відмовилося би від зустрічі чи інших контактів із президентом Молдови. Нагадаємо, у серпні минулого року Порошенко заявив, що готовий до діалогу з президентом Молдови Ігорем Додоном, якщо той підтримає територіальну цілісність України. З того часу Додон не робив подібних заяв.

Додон відомий своїми проросійськими поглядами і вважається другом російського президента Владіміра Путіна.

Під час власної передвиборчої кампанії у 2016 році Додон заперечував незаконність анексії Криму Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: