Парламент Британії проведе нове голосування щодо Brexit 27 лютого

Вівторок, 12 лютого 2019, 15:07

Велика Британія продовжує переговори з ЄС щодо внесення змін до угоди про Brexit і після їх завершення буде проведено ще одне голосування в Палаті громад.

Про це вона заявила сьогодні в парламенті.

За словами Мей, якщо до 26 лютого не буде досягнуто домовленості щодо угоди, то в цей день уряд внесе до парламенту ще одну пропозицію, за яку британські депутати проголосують 27 лютого.

"Вірі в демократію буде завдано великої шкоди, якщо Brexit не відбудеться. Нам всім потрібно набратися сміливості, щоб домогтися змін, які вимагає Палата громад, і вчасно реалізувати Brexit", - сказала вона.

Мей заявила, що вважає розумним просити про внесення змін, що мають обов'язкову юридичну силу, в "запасний механізм" щодо ірландської кордону, тому що обидві сторони хочуть уникнути його використання.

Британський прем'єр повідомила, що буде проводити переговори з лідерами ЄС "протягом всього цього тижня", а команди переговірників продовжать обговорювати спірні питання до кінця лютого.

Якщо британський парламент проголосує зміни і на них погодиться Брюссель, то їх мають затвердити на саміті ЄС 21 березня, за тиждень до Brexit. Ймовірно, що після саміту Палата громад проведе ще одне голосування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: