ЄНП у березні розгляне виключення партії Орбана - ЗМІ

Середа, 27 лютого 2019, 11:41

Європейська народна партія (ЄНП), яка є найбільшої групою в Європарламенті, в березні обговорить питання виключення партії "Фідес" і її лідера прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на джерела в ЄНП.

Ситуація навколо "Фідес" буде включена до порядку денного політичної асамблеї ЄНП 20 березня, яка повинна затвердити маніфест групи перед виборами до Європейського парламенту в травні.

За даними видання, члени ЄНП будуть обговорювати Орбана і його партію, хоча офіційна дисциплінарна процедура проти них не відкривалася.

Правоцентристські скандинавські і балтійські партії розглядають можливість дисциплінарного покарання "Фідес", приєднавшись до голландських і люксембурзьких партій, які критикували політику Орбана в минулому.

Фінський євродепутат Петрі Сарвамаа заявив, що Орбан не повинен бути в ЄНП і його національна коаліційна партія розглядає питання про те, чи слід додати свій голос до закликів про виключення Орбана.

"Очевидно, що "Фідес" на чолі з Орбаном не поділяє цінності ЄНП. Я зайшов би так далеко і назвав би їх недемократичною силою. Вони схожі на троянського коня... ясно, що вони підривають нашу партійну групу в Європейському парламенті", - сказав він.

Процедура виключення або призупинення членства політичної партії в ЄНП може бути розпочата або високопоставленими лідерами групи або спільним листом від щонайменше семи партій в п'яти країнах.

Нагадаємо, угорський уряд минулого тижня розпочав нову кампанію, що звинувачує президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і філантропа Джорджа Сороса в бажанні "заповнити Угорщину мігрантами".

Лідери ЄС та європейські політики, зокрема канцлер Німеччини Ангела Меркель, засудили кампанію Угорщини.

Угорський офіс Європейської комісії опублікував детальне заперечення заяв Орбана, заперечуючи, наприклад, що вона хоче скоротити фінансову допомогу країнам, які виступають проти міграції, або послабити права держав-членів на захист кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: