США: ми сподівались на угоду, але КНДР виявилась неготовою

Четвер, 28 лютого 2019, 09:31

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати сподівалися підписати угоду з КНДР за підсумками другого саміту між лідерами обох країн у В’єтнамі, але Північна Корея була неготовою виконати вимоги США.

Про це він заявив на прес-конференції у Ханої після раптового завчасного завершення саміту, який закінчився без домовленостей, повідомляє "Європейська правда".

Помпео заявив, що "ми просили його (Кіма - Ред.) зробити більше, але він не був до цього готовий".

Президент Трамп пояснив, що КНДР висловила готовність до денуклеризації, але "не у всіх областях, про які говорять США". Він не став детально говорити про бачення Кіма щодо зниження ядерної загрози.

Разом з Тим Кім пообіцяв Трампу, що КНДР більше не проводитимуть ракетних випробувань. Трамп також повідомив, що невдовзі у Північній Кореї буде проведено ядерні інспекції.

Головним каменем спотикання для укладання угоди стали санкції. За словами Трампа, Пхеньян хоче повного і негайного зняття обмежень, але США не можуть на це піти. Трамп підтвердив, що санкції проти КНДР залишаються в силі, хоча він сам прагне їх зняти, бо "ця країна має дуже багато потенціалу для зростання".

Трамп додав, що сподівається залишитись друзями з Кім Чен Ином, незважаючи на всі розбіжності під час саміту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: