У партії Орбана опираються ультиматуму Вебера

Середа, 6 березня 2019, 12:33

Високопоставлений член Європейського парламенту від угорської урядової партії "Фідес" заявив, що партія не прийме умови інших європарламентарів, поставлені для збереження "Фідес" у складі Європейської народної партії.

Про це пише Reuters.

Угорський уряд в середині лютого розпочав рекламну кампанію, що звинувачує голову Єврокомісії Жана-Клода Юнкера в бажанні "заповнити Угорщину мігрантами" за вказівкою фінансиста і філантропа Джорджа Сороса. Після цього десять партій-членів ЄНП публічно закликали до обговорення статусу "Фідес" в межах ЄНП.

Офіційний кандидат на пост президента Єврокомісії від ЄНП, німецький євродепутат Манфред Вебер висунув три умови прем'єру Угорщини Віктору Орбану для збереження його партії.

Вебер сказав, що хотів би зробити останню спробу зберегти партію Орбана в європейській партійній сім'ї перед тим, як європейські консерватори обговорять можливе виключення "Фідес" 20 березня.

"Віктор Орбан повинен негайно і назавжди припинити антибрюссельські кампанії свого уряду", - сказав Вебер, додавши, що Орбану необхідно вибачитися перед іншими партіями-членами ЄНП і забезпечити роботу Центральноєвропейського університету в Будапешті.

Але Тамаш Дойч, засновник "Фідес" і ветеран ЄП у складі Європейської народної партії, повідомив приватному телеканалу ATV пізно у вівторок, що він сумнівається, що Орбан піде на умови Вебера.

"Я був би дуже здивований. Це не дитяча вечірка, де ви потягнули мене за хвостика, і це боляче. Манфред Вебер набагато серйозніший", - сказав він.

"Фідес" у вівторок також заявила, що хоче залишитися в ЄНП.

Нагадаємо, Орбан назвав своїх критиків у Європейській народної партії "корисними ідіотами", сказавши, що вони служать інтересам лівих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: