Аеропорт Нур-Султана виправив Kiev на Kyiv

Четвер, 11 квітня 2019, 17:30

Міжнародні аеропорти у містах Нур-Султан та Алмати відтепер використовують Kyiv в написанні англійською мовою назви столиці України.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на заяву посольства України в Казахстані.

За даними посольства, аеропорти долучилися до інформаційної кампанії Міністерства закордонних справ України та відтепер використовують Kyiv в написанні англійською мовою назви столиці України на своїх інформаційних табло і у пошуковій системі сайту.

Один з найбільших аеропортів світу виправив Kiev на Kyiv і Lvov на Lviv

Окрім того, казахстанський веб-сайт продажу квитків "tickets.kz" також почав використовувати Kyiv

"Щиро дякуємо аеропортам Нурсултан Назарбаєв та Almaty Airport за співпрацю!", - повідомило посольство на сторінці y Facebook.

Нагадаємо, у березні один із найбільших міжнародних аеропортів світу – стамбульський аеропорт імені Ататюрка – почав використовувати англомовне написання українських міст Київ, Харків, Львів та Одеса відповідно до української транслітерації.

Євросоюз змінив Kiev на Kyiv в електронних адресах співробітників

Нещодавно аеропорти Будапешта, Таллінна і Вільнюса виправили назву Kiev на Kyiv. Міжнародний лондонський аеропорт Лутон також вживатиме назву Kyiv при зазначенні столиці України.

У жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: