Дональд Туск повернувся до трійки найбільш популярних серед поляків політиків

Вівторок, 16 квітня 2019, 10:16

Поляки найбільше довіряють президенту Анджею Дуді, президент Європейської ради, екс-прем’єр Польщі Дональд Туск – на третьому місці.

Такими є результати опитування IBRiS для порталу Onet, повідомляє "Європейська правда".

Президентові довіряють 46,7% опитаних. Водночас Анджею Дуді не довіряють 41,8% поляків. 11,3% респондентів зберігають нейтральне ставлення до президента.

На другому місці за рівнем довіри – прем’єр Матеуш Моравецький, якому довіряють 42,5% поляків. Недовіряють главі уряду 48%, нейтрально ставляться 8,1%.

До першої трійки політиків, яким найбільше довіряють поляки, у квітні повернувся екс-прем’єр Дональд Туск. Йому довіряють 39,9% респондентів, не довіряють 46,6%. 13,2% поляків нейтрально ставляться до Туска.

Разом з тим найвищий рівень недовіри поляки демонструють до проросійського ультраправого політика Януша Корвіна-Мікке (75,1%), лідера керівної партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського (58%) та міністра юстиції Збігнєва Зьобро (56,6%).

Як повідомлялося, у Польщі опозиційна "Європейська коаліція" відстає від керівної партії "Право і справедливість" лише на 3 процентні пункти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: