Німецький депутат розповів, як "Північний потік-2" може допомогти Україні

Четвер, 18 квітня 2019, 18:35

Проект "Північний потік-2" може допомогти Україні, адже дозволить застосувати реверсне постачання і експортувати до України частину газу, отриманого через цей газопровід.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявив депутат Бундестагу та спікер з питань зовнішньої політики німецьких соціал-демократів Нілс Шмід.

"Я вважаю, що німецький уряд зробив помилку, коли достатньо довго стверджував, що цей проект є винятково комерційним проектом. Як і будь-який великий енергетичний проект, "Північний потік-2" має політичний вимір. Це зрозуміло. Саме тому нинішній німецький уряд працює над вирішенням політичних проблем, шукає можливості гарантувати, що українська газотранспортна система залишиться задіяною", - сказав він.

"Газпром" і Угорщина готують угоду про поставки газу в обхід України

Шмід вважає, що "Північний потік-2" не має розпочати експортувати газ до Європи доти, доки не буде знайдене рішення про збереження українського транзиту.

"У найближчому майбутньому Росія все ж не зможе відмовитися від української газотранспортної системи. Їй потрібні декілька маршрутів експорту газу, особливо в контексті постачання газу в Південно-Східну Європу. В якомусь сенсі "Північний потік-2" може допомогти і Україні, адже ми можемо задіяти реверсне постачання і експортувати до України частину газу, отриманого через цей газопровід", - додав політик.

Нагадаємо, у ЄС вважають, що "Північний потік-2" не запрацює ще 2-3 роки.

Читайте детальніше в інтерв'ю "Німецький депутат: Ми впевнені, яким курсом йтиме Україна у разі обрання Зеленського"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: