Зеленський розповів західним партнерам про війну та підтримку людей на Сході

П'ятниця, 31 травня 2019, 15:14

У МЗС Швеції задоволені, що президент Володимир Зеленський зацікавлений у встановленні миру на Сході України і вважають, що йому необхідно "дати шанс".

Про це розповіла "Європейській правді" міністр Маргот Вальстрьом після зустрічі із Зеленським у п’ятницю в Києві, яку вона провела спільно із польським колегою Яцеком Чапутовичем.

Вальстрьом наголосила, що питання Донбасу на цих переговорах було для президента пріоритетним.

"Важливо було почути, що президент зацікавлений у мирному процесі, оскільки на Сході України триває війна. Тому зараз вони (команда Зеленського) шукають, що можна зробити, в тому числі на Донбасі, щоби просунутися; шукають, що можна зробити у рамках мінського процесу – адже вони це обговорювали у четвер з французьким та німецьким міністром", - заявила вона.

Керівниця МЗС Швеції водночас наголосила, що поки зарано говорити про ефективність підходів нового президента. Зокрема, на даний момент ідеям Банкової дещо бракує конкретики.

"Куди це заведе – побачимо. Але вони заслуговують на те, щоби отримати шанс для того щоби вийти із конкретними пропозиціями", - пояснила дипломатка.

Також Вальстрьом повідомила, що у АП є ідеї підтримки громадян на Донбасі: "Він готує плани того, як підтримати людей на сході України, уздовж лінії зіткнення"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: