В Молдові – обшуки у поліцейських, які підтримали нову владу

Середа, 12 червня 2019, 10:52

Глава шостого управління Національного інспекторату розслідувань (НІР) Молдови Анатолій Маковей повідомив про проведення обшуків у його управлінні після того, як він висловив підтримку новому уряду Санду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на молдовську газету Ziarul de Gardă.

Напередодні Маковей заявив, що він та його колеги визнають новий уряд під керівництвом Майї Санду.

Румунія офіційно підтримала зміну влади в Молдові

"Ми звертаємося до всіх колег із закликом наслідувати наш приклад, щоб уникнути зіткнень, масових заворушень, конфліктів і зберегти громадський порядок", - заявив Маковей у вівторок.

У середу Маковей повідомив, що його та його колег обшукали нібито співробітник бригади спеціального призначення "Fulger". Також кілька співробітників управління заявили, що їм повідомили про усунення від посад.

У будівлю управління прибув Александр Пинзар, глава Національного інспекторату поліції, звільнений новим урядом. Пинзар відзначив, що співробітники, які вчора висловили підтримку уряду Санду, були відсторонені від посад. У зв’язку з їх заявами почалося розслідування.

Венеціанська комісія наступного тижня дасть оцінку подіям у Молдові

Пізніше до будівлі управління прибув Андрій Нестасе, новий міністр внутрішніх справ від уряду Санду. Він закликав поліцейських заявити, що вони більше не підтримують попередній уряд Павла Філіпа і старе керівництво Національного інспекторату поліції на чолі з Пинзарем.

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає.

Детально про події у Кишиневі читайте у статті "На межі перевороту: що відбувається у Молдові та що це означає для України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: