Brexit: Трамп порадив Британії вийти з ЄС без угоди

Неділя, 2 червня 2019, 10:06

Президент США Дональд Трамп порадив Великій Британії вийти з Європейського Союзу без угоди, якщо Брюссель не виконає умови Лондона.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Трамп заявив в інтерв'ю The Sunday Times напередодні свого візиту до Лондона, який розпочнеться 3 червня.

"Якщо вони не отримають того, що хочуть, я б пішов. Так, я б пішов. Якщо ви не отримуєте потрібну угоду, якщо ви не отримуєте справедливу угоду, тоді ви йдете", - сказав Трамп.

Президент США стверджує, що Британія повинна відмовитися платити Брюсселю 39 мільярдів фунтів стерлінгів за вихід з ЄС, якщо не отримає виконання своїх умов.

"Якби я був на їх місці, я б не заплатив 50 мільярдів доларів. Це велика сума. Я б не заплатив 50 мільярдів доларів. Це я. Я б не заплатив - це величезна сума", - додав він.

Глава МЗС Британії: краще відкласти Brexit після 31 жовтня, ніж вийти без угоди

Трамп також сказав, що Найджел Фарадж, лідер партії Brexit, яка виграла вибори до Європарламенту в Британії, повинен бути винагороджений за свою перемогу місцем у переговорній групі щодо виходу з ЄС.

"Він має багато чого запропонувати. Він дуже розумна людина. Вони його не залучили, але подумайте, як було б добре, якби вони зробили це. Вони просто поки ще не зрозуміли цього", - сказав він.

Нагадаємо, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вкотре виключив можливість нових переговорів щодо угоди про Brexit після того, як така ідея знову почала обговорюватися у Великій Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: