У РФ допустили, що знову подадуть відхилену кандидатуру на віцепрезидента ПАРЄ

Четвер, 27 червня 2019, 16:12

Російська делегація до осені визначиться з новою кандидатурою на пост віцеспікера Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це заявив керівник делегації, заступник голови Держдуми Пьотр Толстой, передає "Європейська правда" з посиланням на "РИА Новости".

"Поки це питання відкладене до осені. Є час подумати", - повідомив Толстой.

Голова комітету у міжнародних справах Державної думи РФ Леонід Слуцький напередодні програв у другому турі виборів на посаду віцепрезидента Парламентської асамблеї Ради Європи, навіть не маючи конкурентів.

Призначення на цю посаду відбувається за квотами, розподіленими між державами, і тому зазвичай здійснюється автоматично. Слуцький перебуває під санкціями ЄС і, на вимогу делегації України, яку підтримало кількадесят депутатів, його кандидатуру не затвердили автоматично, а запустили процедуру голосування, хоча альтернативних кандидатів на цю посаду не було.

Демарш у ПАРЄ: Київ засудив намір покарати словацького депутата

Президентка ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є заявила, що російській делегації тепер потрібно висунути нового кандидата. Проте у Москві кажуть, що можуть "подати будь-яку кандидатуру, будь-яку з усіх".

"Це наше рішення, воно поки не прийняте", - зазначив Толстой.

Сам Слуцький заявив, що готовий до повторних виборів на пост віцепрезидента ПАРЄ, але за підтримки керівництва палат Федеральних Зборів РФ.

"Я готовий до повторних виборів, якщо керівництво палат Федеральних Зборів повторно підтримає мою кандидатуру", - підкреслив він.

"Але це слід ретельно вивірити, і другий раз ми повинні будемо тільки перемогти", - додав він.

ПАРЄ та криза цінностей: чому країни ЄС не зрозуміли Україну

У лютому 2018 року в Росії спалахнув скандал за участю Слуцького: три журналістки анонімно розповіли про домагання з його боку. Вони розповіли, що Слуцький "чіпляється до молоденьких дівчат-журналісток". Через три дні про домагання Слуцького заявила і заступник головного редактора телеканалу RTVI.

Слуцький відкидав звинувачення на свою адресу. Через місяць комісія Держдуми РФ з етики виправдала його поведінку. Після цього провідні російські ЗМІ виступили з різкою критикою на адресу Держдуми і заявили про своє припинення співпраці з нижньою палатою парламенту РФ.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив про позбавлення акредитації тих ЗМІ, які будуть бойкотувати нижню палату парламенту. Раніше у відповідь на звинувачення з боку журналісток в домаганнях він пропонував усім, хто вважає Держдуму занадто небезпечною, знайти собі інше місце роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: