Грузія: поліція очистила територію під парламентом від гомофобів

Вівторок, 9 липня 2019, 11:39

Поліція дозволила організаторам "антиокупаційного" мітингу в Тбілісі замінити людей, які ночували на невеликій трибуні під парламентом, і вивела звідти противників ЛГБТ-спільноти - учасників іншої акції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телеканал "Руставі-2".

На проспекті Руставелі напередодні проходило два мітинги. Противники прав ЛГБТ-спільноти (церковники, члени партії "Альянс патріотів Грузії", представники організації "Грузинський марш" та інших радикальних угруповань) ще вранці почали збиратися біля парламенту. 

Вони, як і учасники "антиокупаційного" мітингу, провели там всю ніч.

Після того, як поліція вивела гомофобів з-під парламенту вранці 9 липня, учасники "антиокупаційного" мітингу залишили трибуну, але зa умови заміни на двох своїх представників.

За словами одного з організаторів, двадцятий день протесту пройде в звичному режимі о сьомій вечора. Вимога незмінна - відставка голови МВС.

Грузія: опозиція заступилася за канал, де облаяли Путіна, і засудила заяви влади

Як пише "Грузия Online", акція гомофобів переросла в проросійську після того, як напередодні вони зайняли місце "антиокупаційного" мітингу і закликали всіх проросійських депутатів, таких як Ада Маршанія та Ніно Бурджанадзе, приєднатися до них.

Виступ гомофобів очолював відомий своїми проросійськими поглядами і дружбою з кремлівським ідеологом Александром Дугіним грузинський бізнесмен Леван Васадзе.

 
Противники ЛГБТ-спільноти вночі провели акцію протесту біля парламенту

Також напередодні учасник акції протесту з вимогою про відставку глави МВС Грузії Георгія Гахарії з проспекту Руставелі потрапив до лікарні з розбитою головою. Він стверджує, що на нього напав прихильник Васадзе. За вечір на місці сталося кілька невеликих інцидентів за участі гомофобів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: