Іспанські соціалісти намагаються домовитися з лівими про формування уряду

Середа, 28 серпня 2019, 18:08

Соціалістична партія Іспанії запропонувала лівому альянсу Unidas Podemos "розділити більш широку та реалістичну" спільну політичну програму, щоб сформувати уряд і не доводити до позачергових виборів.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

Виконуюча обов'язки віцепрем'єра Кармен Кальво попросила Podemos "не закривати двері для пропозицій" Санчеса і додала: "Не все чорне або біле, коаліція чи вибори...є інші можливості".

Соціалістична партія перемогла на загальних виборах у квітні, але без абсолютної більшості, протягом літа безуспішно намагається сформувати уряд, щоб уникнути нових позачергових виборів. 

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Педро Санчес відкинув ідею формального коаліційного уряду з Unidas Podemos, після того як останні відхилили всеосяжну пропозицію, яку було зроблено соціалістами у липні.

Парламент Іспанії за результатами двох голосувань не затвердив головою уряду в.о. прем'єр-міністра Санчеса.

Після провалу голосування політичні сили у двомісячний термін мають представити нового кандидата на посаду прем’єра. Якщо ж і це голосування провалиться, на країну чекають дострокові вибори, які можуть пройти вже 10 листопада, вчетверте за останні роки в Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: