Джонсон продовжує очолювати уряд Британії попри госпіталізацію

Понеділок, 6 квітня 2020, 13:03

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон продовжує очолювати уряд, попри те, що в неділю він був госпіталізований з симптомами коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Джонсон 10 днів провів в ізоляції на Даунінг-стріт після того, як минулого місяця здав позитивний результат на вірус.

В неділю ввечері він був доставлений в лікарню, тому що у нього все ще була висока температура, і його лікарі рекомендували здати додаткові аналізи. У понеділок прем'єр проходив тестування в лікарні.

"Ми це подолаємо": Єлизавета II виступила зі спеціальним зверненням через коронавірус

Його офіс і міністри сказали, що 55-річний Джонсон продовжує керувати урядом, і що він проходить "звичайні тести" в якості запобіжного заходу.

"Він буде перебувати в лікарні стільки, скільки йому потрібно, але я чув, що у нього все добре, і я з нетерпінням чекаю його якнайшвидшого повернення", - сказав міністр житлового будівництва Роберт Дженрік.

Агентство відзначає, що до кінця неясно, як хворий прем'єр-міністр може керувати екстреною відповіддю уряду на спалах коронавірусу з лікарні.

У Британії немає формального плану наступності, якщо прем'єр стане недієздатним. Існує лише набір давніх і суперечливих прецедентів.

Міністр закордонних справ Домінік Рааб в понеділок головував на надзвичайному засіданні уряду. Раніше він був призначений "вцілілим наступником" і має замінити Джонсона, якщо він не зможе очолювати уряд.

Нагадаємо, загальна кількість людей, які заразилися коронавірусом, у Британії у неділю зросла до 47806.  У Великій Британії від коронавірусної хвороби померли вже 4934 людини.

Читайте також: Борис із вірусом: як Британія із хворим прем'єром змінила стратегію протидії епідемії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: