У центрі Парижа поліція демонтувала нелегальний табір мігрантів

відео
Вівторок, 24 листопада 2020, 08:39

Французька поліція в понеділок увечері демонтувала імпровізований табір для мігрантів в центрі Парижа, який виник після того, як минулого тижня був демонтований інший табір.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Наметове містечко було незаконно встановлене на площі Республіки в центрі Парижа. Близько 8 вечора поліція почала демонтаж наметів, іноді з мігрантами, які перебували всередині. Через півтори години табір розібрали.

Згідно з даними неурядових організацій, на площі перебували в цей вечір понад 450 мігрантів.

У заяві поліції йдеться, що "певні асоціації" організували будівництво тимчасового табору, що, за її словами, "неприйнятно".

Французьке агентство AFP повідомило, що поліція застосувала сльозогінний газ під час зачистки табору, додавши, що операція тривала менше 10 хвилин.

Міністр внутрішніх справ Жерар Дарманен заявив в Twitter, що фотографії операції "шокують", і що він запросив "докладний звіт" про події в префектурі поліції до полудня у вівторок.

17 листопада в паризькому передмісті Сен-Дені був демонтований табір, в якому, за оцінками поліції, проживало близько 4 тисяч осіб. Більшість з біженців були розміщені в тимчасових центрах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: