"Це - спроба перевороту": республіканці закликають зупинити штурм Капітолію

Середа, 6 січня 2021, 22:41

Кілька законодавців від Республіканської партії засудили штурм Капітолію прихильниками президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Це - спроба перевороту", - написав у Twitter конгресмен від Іллінойсу Адам Кінцингер. Пізніше він ретвітнув повідомлення Трампа, написавши: "Ваша спадщина стане катастрофою".

Конгресмен Майк Галлахер з Вісконсину заявив, що країни у всьому світі спостерігають за штурмом Капітолію в режимі реального часу і сміються над США, повідомляє CNN.

"Якщо ми не думаємо, що інші країни у всьому світі спостерігають, як це відбувається зараз, якщо ми не думаємо, що китайська комуністична партія сидить склавши руки і сміється, то ми вводимо себе в оману", - сказав Галлахер, звернувшись до Трампа: "Відмовтесь! Все закінчено. Вибори закінчилися".

Сенатор Тед Круз з Техасу закликав не заважати процедурі сертифікації виборів. "Тим, хто штурмує Капітолій, потрібно зупинитися ЗАРАЗ. Конституція захищає мирний протест, але насильство - зліва чи справа - ЗАВЖДИ неправильно. А ті, хто займається насильством, завдають шкоди справі, яку, як вони кажуть, підтримують", - написав він у Twitter.

Як повідомлялося, у середу під час мітингу прихильників Дональда Трампа, вони увірвалися до Капітолію, де мали оголосити результати виборів.

Чинного віцепрезидента США Майкла Пенса, який приїхав до Капітолія для визнання перемоги Байдена на виборах, евакуювали з будівлі після початку її штурму.

Також ведеться евакуація членів Конгресу. Частина з них вже повідомили ЗМІ що змогли вийти з будівлі, скориставшись секретним виходом.

Все про події у Вашингтоні – у трансляції Європейської правди "Хаос заради Трампа: фанати президента США штурмують Капітолій. LIVE".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: