Канцлер Австрії заявив про завершення переговорів щодо закупівлі російської вакцини

Субота, 10 квітня 2021, 17:49

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що переговори про закупівлі російської вакцини від коронавірусу "Спутник V" "де-факто підійшли до кінця".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kurier.

"Закупівля для нас можлива", - сказав Курц журналістам в суботу.

В Австрії розслідують корупцію і хабарництво в найближчому оточенні канцлера Курца

За словами канцлера, йдеться про 1 млн доз вакцини, які стануть "додатковим турбо" для австрійської кампанії вакцинації.

Раніше Курц заявляв, що не чекатиме схвалення Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) для купівлі російської вакцини.

Тільки дві країни ЄС, Угорщина і Словаччина, наразі замовили російську вакцину. Це питання викликало бурхливу суперечку в Словаччині, що спровокувала політичну кризу та відставку прем'єр-міністра Ігоря Матовича.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан заявив, що готовий вести переговори про купівлю російської вакцини від коронавірусу "Спутник V" напряму і без ЄС.

Німеччина досі координувала закупівлю вакцини з ЄС. Але в середу федеральна земля Баварія оголосила про підписання угоди про наміри закупити до 2,5 мільйона доз російської вакцини, якщо вона буде схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: