Дипломат РФ, якого знайшли мертвим у Берліні, був сином генерал-лейтенанта ФСБ

фото
П'ятниця, 5 листопада 2021, 14:17

Російський дипломат, тіло якого знайшли біля посольства РФ у Берліні, був сином заступника директора Другої служби ФСБ РФ та начальника Управління захисту конституційного ладу ФСБ генерал-лейтенанта Алєксєя Жало.

Про це йдеться у розслідуванні Bellingcat, повідомляє "Європейська правда".

Розслідувачі змогли встановити особу вбитого - це Кірілл Жало, 35-річний співробітник посольства РФ у Берліні.

 
фото - The Insider 

База реєстрації автомобілів та нерухомості підтверджує, що Кирило Олексійович Жало був зареєстрований разом із батьком на одну адресу і в Москві, і раніше в Ростові-на-Дону.

Кешовані дані Google показують, що другого секретаря посольства Росії Кірілла Жало було видалено з дипломатичного списку МЗС Німеччини в період з 1 по 4 листопада 2021 року.

Управління захисту конституційного ладу ФСБ РФ вважають причетним до вбивства в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі. Його було застрелено серед білого дня 23 серпня 2019 року в берлінському парку.

Видання The Insider пише, що Жало-молодший працював третім секретарем Постійного представництва РФ при Міністерстві оборони у Відні, а до Берліна був переведений 19 червня 2019 року, всього за два місяці до вбивства Хангошвілі.

Згідно з розслідуванням Spiegel, дослідницьких платформ Bellingcat і The Insider та американського каналу новин CNN, співробітники Другої служби ФСБ також були причетні до отруєння російського опозиційного політика Алєксєя Навального влітку 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: