В Іспанії відмовились від ідеї Брюсселя про обов’язкову вакцинацію

П'ятниця, 3 грудня 2021, 11:47

Міністерство охорони здоров'я Іспанії, де один з найвищих рівнів вакцинації в ЄС, заявило у четвер, що в країні не буде обов'язкової вакцинації після того, як Європейська комісія порадила державам-членам подумати над такою можливість. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у матеріалі The Local.

Міністр охорони здоров'я Іспанії Кароліна Даріас у четвер повідомила журналістам, що вакцинація проти коронавірусу буде, як і раніше, добровільною, враховуючи "дуже високу поінформованість населення" про переваги щеплень.

Іспанія запровадила карантин для прибулих з семи країн Африки

У четвер голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала держави-члени "подумати про обов'язкову вакцинацію" на тлі поширення нових випадків штаму "Омікрон".

"Я розумію, що країни з низьким охопленням вакцинацією розглядають це, і що фон дер Ляєн розглядає можливість початку дебатів, але в нашій країні ситуація зовсім інша", - заявила Даріас на пресконференції.

За її словами, такої думки дотримуються також керівники органів охорони здоров'я кожного з 17 автономних регіонів Іспанії, з якими вона обговорювала заходи боротьби з епідемією на Різдво.

Майже 80% населення Іспанії повністю вакциновано проти Covid-19, це найвищий рівень вакцинації серед найбільш густонаселених країн Європи.

У четвер Німеччина оголосила про нові жорсткі обмеження для невакцинованих, а парламент Німеччини повинен розглянути це питання найближчим часом.

Австрія першою в ЄС оголосила про намір запровадити обов’язкову вакцинацію з лютого. Греція у вівторок заявила, що зробить обов’язковою вакцинацію для людей старших за 60 років.

Читайте також: Вакцинуйся або плати: як Австрія першою в ЄС впроваджуватиме обов'язкове щеплення.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: