Зеленський вважає, що припинення війни можливе тільки після прямих перемовин з Путіним

Четвер, 10 березня 2022, 11:16

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий іти на компроміси з Росією задля припинення бойових дій, але ці кроки не повинні зраджувати інтереси України. 

Як пише "Європейська правда", про це він сказав німецькому Bild на запитання про те, чи погодилась би Україна визнати ОРДЛО і змиритися з протиправною анексією Криму. 

Зеленський зазначив, що Україна готова йти на певні кроки, але на поступки має йти не тільки Київ. 

"Можна йти на компроміси, але вони не повинні бути зрадою моєї країни. І інша сторона також повинна бути готова йти на компроміси – тому їх і називають компромісами. Лише так ми можемо вийти з цієї ситуації. Наразі ми не можемо вдаватися у деталі", - зазначив він. 

Президент додав, що вважає реальне припинення війни можливим тільки після прямих перемовин з Путіним.

"У нас ще не було прямого контакту між президентами. Тільки після прямих перемовин двох президентів, ми зможемо завершити цю війну", - сказав він. 

Зеленський в інтерв'ю ухилився від оцінок того, як Німеччина підтримує Україну, згадавши, що бачить конкретні кроки підтримки, але й натякнувши, що чекає більшого. 

Нагадаємо, 10 березня у турецькій Анталії в рамках організованого Туреччиною дипломатичного форуму відбуваються українсько-російські переговори.

Сторони представляють очільники МЗС держави-агресора та України, Сергєй Лавров та Дмитро Кулеба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: