США і Британія заявили, що російські війська почали відходити з районів навколо Києва

Вівторок, 29 березня 2022, 18:46

Велика Британія помітила ознаки "деякого зменшення" російської військової активності навколо Києва.

Про це заявив речник прем’єр-міністра Бориса Джонсона, пише "Європейська правда" із посиланням на Guardian.

Проте речник наголосив, що Британія хоче повного виведення російських військ з України і буде оцінювати попередні кроки до можливої мирної угоди за діями, а не словами.

Відповідаючи на запитання, чи підбадьорила прем’єр-міністра обіцянка Росії скоротити військові операції навколо Києва та на півночі України, речник Джонсона сказав:

"Ми будемо судити Путіна і його режим за діями, а не за словами. Відбулося деяке зменшення російських бомбардувань навколо Києва, в основному через те, що українські сили успішно відсікали російські наступи на північному заході міста. Але боротьба триває. Інтенсивні бомбардування Маріуполя та інших районів. Тому ми не хочемо бачити нічого менше, ніж повне виведення російських військ з української території", - сказав він.

Військові чиновники США також заявили, що бачать ознаки, як Росія починає виводити частину своїх сил від Києва, що, на їхню думку, є зміною російської стратегії в Україні.

За словами двох високопоставлених чиновників, Росія починає виводити деякі сили, включаючи батальйонні тактичні групи, які залишають прилеглі території навколо української столиці.

Російські війська тепер відступають у деяких районах на півночі, щоб зосередитися на зайнятих районах на півдні та сході.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що він не бачив ознак того, що переговори між Україною та Росією "просуваються ефективним шляхом", оскільки Сполучені Штати не бачили "ознак справжньої серйозності" з боку Росії.

Нагадаємо, Україна на переговорах у Стамбулі виступила з пропозицією про підписання нового міжнародного договору про гарантії безпеки.

Ключова вимога - чіткі юридично зобов'язальні гарантії Україні, які за своїм змістом і формою мають бути аналогічними частині 5 статуту НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: