Прем’єр Британії відкинув заклики послабити візові вимоги для біженців з України

Понеділок, 7 березня 2022, 14:42

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон відкинув у понеділок заклики пом'якшити візові вимоги для українських біженців, які рятуються від війни, заявивши, що Велика Британія щедра країна, але їй потрібно постійно контролювати, хто прибуває.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Ми дуже-дуже щедра країна. Але ми хочемо контролювати  мати можливість проводити потрібні перевірки. Я вважаю розумним, враховуючи те, що відбувається в Україні, переконатися, що ми маємо деякі базові можливості перевірити, хто до нас прибуває" - заявив Джонсон.

"Чого ми не будемо робити, так це мати систему, за якою люди можуть прибувати до Британії без будь-яких перевірок чи будь-якого контролю — я не думаю, що це правильний підхід, — але те, що ми будемо робити, це мати систему, яка дуже-дуже щедра" - додав він.

"Оскільки ситуація в Україні погіршується, всі захочуть побачити, як ця країна відкриває свої обійми для людей, які тікають від переслідувань, тікають із зони бойових дій" - заявив британський прем’єр.

Джонсон також сказав, що пізніше в понеділок він поговорить з президентом США Джо Байденом та іншими світовими лідерами.

За його словами, Британія хоче розширити санкції проти РФ і заохочує союзників до таких кроків.

"Я думаю, що ми повинні зробити більше щодо санкцій, і що ми можемо зробити більше, і, на мою думку, ми повинні зробити більше. Тож, щодо SWIFT, світ може зробити більше" - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія спростила в’їзд для громадян України, яких хочуть забрати до себе родичі у Британії у зв'язку з війною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: