Командир 36-ї бригади морпіхів просить Штайнмаєра і Шольца допомогти з евакуацією з Маріуполя

Четвер, 21 квітня 2022, 16:48

Командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волина написав звернення до Німеччини з закликом допомогти провести евакуацію з оточеного Маріуполя.

Звернення до німецького народу, президента, канцлера та глави МЗС Німеччини публікує видання Bild, повідомляє "Європейська правда".

"Одного разу світ зупинив велике зло. Ви пам'ятаєте це краще, ніж будь-хто інший. Тепер зло повернулося. І у вас є можливість зайняти правильний бік історії та зупинити фашизм у зародковому стані, перш ніж він спалив усе навколо себе", - пише Волина.

Маріуполь може впасти за кілька діб, бої за Донбас триватимуть до пів року - європейський чиновник

Він відзначає, що звертається з обложеного Маріуполя, де немає води, електрики, газу, ліків та їжі.

"Понад 100 тисяч людей голодують. У підвалах мої поранені солдати гниють від ран. Артилерія, літаки і навіть ВМС не припиняють нас обстрілювати. Маріуполь ще можна врятувати! Світ має нарешті сказати "ніколи більше" і допомогти нам", - пише Волина.

Він закликав Німеччину виступити гарантом безпечної евакуації мирного населення та військових з обложеного міста. 

"Ви можете врятувати більше ста тисяч мирних життів, тисячі українських воїнів і світ від зла, яке може знищити планету", - зазначив командир 36-ї бригади морської піхоти.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович напередодні закликала негайно відкрити гуманітарні коридори для мешканців оточеного Маріуполя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: