"Дочки" Gazprom Germania перестали отримувати російський газ

Четвер, 12 травня 2022, 14:23

Німецькі дочірні підприємства колишньої "дочки" компанії "Газпром" з середи припинили отримувати газ із Росії.

Про це повідомив міністр економіки Німеччини Роберт Габек у четвер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel Online.

Це відбулося після того, як Росія ввела санкції щодо групи Gazprom Germania, що перебуває під управлінням німецької влади.

За словами Габека, Німеччина підготувалась до такої ситуації і ринок може компенсувати нестачу газу з Росії. Інформацію про це міністерство надасть пізніше вдень.

Gazprom Germania перебуває під контролем Німеччини після того, як російський енергетичний гігант "Газпром" хотів продати компанію.

Серед іншого, найбільше німецьке газове сховище  в Редені належить Gazprom Germania. На його частку припадає приблизно п’ята частина потужностей Німеччини. Однак останнім часом у сховищі Реден майже не зберігався газ.

У Німеччині є 47 підземних сховищ у 33 місцях, якими керують близько 25 компаній. На енергетичну групу Uniper припадає близько чверті сховищ Німеччини.

Uniper заявила, що обговорює наслідки російських санкцій проти Gazprom Germania та інших колишніх дочірніх компаній "Газпрому".

За даними російського агентства "Интерфакс", санкції поширюються на торгову групу Wingas/WIEH/WIEE, яка є власником великого пакета довгострокових контрактів на постачання російського газу. Їхній обсяг охоплює близько половини постачання "Газпрому" до Німеччини. Найбільшими клієнтами є хімічний концерн BASF та східнонімецький дистрибутор VNG – Verbundnetz Gas.

Напередодні уряд Німеччини відкинув припущення про те, що він може активувати газопровід "Північний потік-2" із Росії до Німеччини, щоб компенсувати скорочення потоків газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: