В ЄС закликали бути готовими до нових перебоїв у постачанні енергоресурсів з РФ

Вівторок, 3 травня 2022, 09:32

Європейський Союз повинен підготуватися до подальших перебоїв у постачанні енергоресурсів з Росії.

Про це заявила єврокомісарка  з питань енергетики Кадрі Сімсон, повідомляє "Європейська правда".

За її словами, рішення Москви припинити поставки газу минулого тижня до Польщі та Болгарії було "попередженням про те, що будь-яка держава-член може стати наступною".

За словами Сімсон, на екстренному зібранні міністри енергетики ЄС заявили, що безпеці поставок в Європу безпосередньо ніщо не загрожує. "Наразі поставки до Польщі та Болгарії тривають альтернативними маршрутами з Греції та Німеччини", - сказала вона.

Однак Сімсон сказала, що ЄС повинен прискорити розгортання відновлюваної енергії, диверсифікувати постачання та збільшити запаси енергії.

Євросоюз наближається до угоди про поступове припинення імпорту російської нафти у відповідь на війну в Україні, незважаючи на заперечення Угорщини та Словаччини. Блок залишається сильно залежним від російської енергії — після вторгнення в Україну 24 лютого ЄС імпортував з Росії нафту, природний газ та вугілля на суму близько 46 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, Європейський Союз сподівається затвердити шостий пакет санкцій проти Росії на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: