Президентка Угорщини, одягнена в кольори України, вимагала розслідувати воєнні злочини Росії

фото
Понеділок, 30 травня 2022, 13:06

Угорська президентка Каталін Новак, одягнена в українські національні кольори, рішуче виступила проти російської агресії та підтримала Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє угорська редакція Euronews

Відзначається, що на вихідних у кількох європейських містах відбувся масштабний міжнародний благодійний антивоєнний концерт Save Ukraine – Stop War. Під час заходу, який транслювався в прямому ефірі, виступила і президентка Угорщини.

"Угорщина однозначно засуджує російську агресію та збройне вторгнення в Україну. Ми вимагаємо розслідування всіх воєнних злочинів і покарання тих, хто вчинив ці варварські вчинки проти людства", – сказала Новак, одягнена в українські національні кольори.

 

Президентка Угорщини стала лише одним із високопоставлених політиків, які взяли участь у телемарафоні, що транслювався в прямому ефірі по телебаченню приблизно в двадцяти країнах. Головним майданчиком заходу стала сцена перед Бранденбурзькими воротами в Берліні.

Угорський уряд критикують за вкрай обережне ставлення до війни в Україні та відповідальності Росії, ніж в інших країнах-членах ЄС. Проте Каталін Новак зазвичай займає більш різку позицію, ніж члени угорського уряду. Зокрема, вона розпочала свою інавгураційну промову з російської агресії та засудження президента Владіміра Путіна.

Як повідомлялося, днями один з найближчих соратників прем’єра Угорщини Віктора Орбана та ключовий представник урядової машини пропаганди Жолт Баєр почав просувати в угорських медіа думку що Україна є аналогом нацистської Німеччини.

Про сучасні процеси в Угорщині дивіться у відео "Війна і Орбан": чого чекати від Угорщини?

Читайте статтю: "Утисків угорської громади в Україні ніколи не було". Відверта розповідь українського угорця

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: