Канада вибачилась за присутність чиновника на вечірці у посольстві РФ

Понеділок, 13 червня 2022, 08:56

Уряд Канади заявив, що було неправильно відправляти високопоставленого представника на недавню вечірку на честь Дня Росії у російському посольстві в Оттаві.

Про це пише The Globe and Mail, повідомляє "Європейська правда".

"Представник Канади не повинен був бути присутнім на заході, що проводився в посольстві Росії, і жоден представник Канади не буде присутнім на подібних заходах у майбутньому", - заявила речниця МЗС Канади Крістель Шартран.

Прийняття відбулося 10 червня у посольстві Росії на вулиці Шарлотти, яка нещодавно була перейменована на вулицю Вільної України.

Серед гостей були представники Пакистану, Єгипту та інших африканських країн.

Канадським представником на заході була Ясемін Гайнбекер, заступниця начальника протоколу Департаменту міжнародних справ Канади.

Про присутність Гайнбекер написали канадські ЗМІ, після чого уряду довелося вибачатися, а глава МЗС Мелані Жолі назвала такий візит "неприйнятним".

"Жоден представник Канади не повинен був бути присутнім на заході, що проводиться в посольстві Росії, і жоден представник Канади більше не буде присутнім на подібних заходах. Канада продовжує підтримувати Україну у боротьбі проти вторгнення Росії", - написала вона у Twitter.

Нагадаємо, Канада заблокувала 412,1 млн канадських доларів ($328 млн), які перебували на російських рахунках або фігурували в угодах за участю осіб, які потрапили під санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: