Майже 200 католицьких священників розбещували дітей на заході Німеччини

Понеділок, 13 червня 2022, 19:47

З 1945 по 2020 рік щонайменше 196 священників були причетні до розбещення неповнолітніх у діоцезії (аналог єпархії) в німецькому Мюнстері, показало розслідування.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Розслідування, здійснене Мюнстерським університетом, було замовлене самою діоцезією і тривало два з половиною роки.

Воно дійшло висновку, що керівництво діоцезії часом свідомо замовчувало факти сексуального насилля над дітьми з боку католицьких священників.

196 священників, причетність яких до розбещення неповнолітніх вдалося підтвердити, становлять близько 4% усіх священників, що служили в діоцезії з 1947 по 2020 роки.

З них близько 5% були так званими серійними злочинцями (тобто причетні до понад 10 випадків сексуального насилля над дітьми). Усього від дій священників постраждали щонайменше 610 дітей, але в розслідуванні стверджується, що це число може бути у 8-10 разів вище.

Більшість священників, яких підозрювали в розбещенні неповнолітніх, майже не зазнавала покарання.

Єпископ Мюнстерської діоцезії Фелікс Ґенн заявив, що планує вдатися до подальших кроків для боротьби із розбещенням неповнолітніх у церкві, й визнав, що простих визначень "буде недостатньо".

Дослідження діоцезії в Мюнстері – не перший випадок викриття випадків сексуального насилля над дітьми з боку католицьких священників.

Так, у 2018 році стало відомо, що не менше 3677 людей стали жертвами домагань священників у Німеччині з 1946 по 2014 роки. Понад половині з жертв було менше 14 років.

А в січні цього року були оприлюднені результати розслідування діоцезії в Мюнхені, з яких випливає, що її керівництво – зокрема й колишній Папа Римський Бенедикт XVI – неналежним чином розслідувало випадки зловживання з боку священників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: