Росія ще більше скоротить обсяг поставок газу "Північним потоком-1"

Середа, 15 червня 2022, 16:21

"Газпром" повідомив, що зупиняє експлуатацію ще однієї газотурбіни Siemens на станції "Портова" і з 16 червня зможе постачати по "Північному потоку-1" не більше 67 млн кубів газу на добу.

Про це повідомило російське агентство ТАСС, пише "Європейська правда".

14 червня "Газпром" заявив, що скорочує поставки природного газу по газопроводу "Північний потік-1" на 40%.

Німеччина вбачає політичний мотив у скороченні поставок "Газпромом"

Росіяни звинуватили у скороченні невчасне проведення ремонтних робіт компанією Siemens. Таким чином обсяг поставленого газу мав складати лише 100 млн кубометрів газу на добу замість звичайних 167 млн ​​кубометрів. 

Утім, вже у середу "Газпром" заявив, що поставлятиме трубопроводом тільки 67 млн кубометрів газу.

"У зв'язку із закінченням терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту (відповідно до розпорядження Ростехнагляду та з урахуванням технічного стану двигуна) "Газпром" зупиняє експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції "Портова", - йдеться у повідомленні "Газпрому".

Міністр економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек заявив у середу, що рішення "Газпрому" було політичним.

Габек сказав, що ремонтні роботи не вимагають скорочення поставок на близько 40%.

Із початку війни Росії проти України європейські країни прагнули зменшити свою залежність від імпорту російських енергоносіїв, але думки про введення ембарго на паливо розділилися.

"Північний потік-1", який транспортує газ з Росії до Німеччини, було запущено ще у 2011 році, його пропускна спроможність становить 27 млрд кубометрів на рік.

Після початку російсько-української війни німецька опозиція закликала чинну німецьку владу відмовитися від поставок російського газу газопроводом "Північний потік-1".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: