Посол у Німеччині назвав справжнім проривом заяву Шольца щодо зброї для України

Четвер, 2 червня 2022, 07:43

Посол України Андрій Мельник привітав повідомлення про нові поставки німецької зброї до нашої країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

"Ми раді, що нарешті все зарухалося і що крига скресла", - сказав Мельник.

"Ми майже три місяці працювали за лаштунками, зокрема над системою IRIS-T SLM. Тепер ми сподіваємося, що виробництво буде завершено влітку, навчання розпочнеться в серпні, а використання може розпочатися в жовтні" - заявив посол, називаючи рішення німецького уряду "справжнім проривом".

"Ми можемо нарешті від усього серця сказати канцлеру Шольцу: Дякую! Зараз можна говорити про переломний момент для України. Ми сподіваємося на більш сучасні системи зброї з Німеччини" - зазначив Мельник.

Протягом останніх місяців він неодноразово звинувачував уряд Німеччини в тому, що він занадто неохоче постачає зброю для боротьби України з атакою Росії. Іноді його заяви були досить жорсткими.

Мельник також висловив сподівання, що німецький уряд підтримає замовлення нових систем IRIS, а також погодиться на своєчасну поставку нових. "Для нас на порядку денному залишаються Marder і Leopard 1. Ми очікуємо швидкого дозволу від федерального уряду" - заявив він.

Раніше у середу канцлер Олаф Шольц пообіцяв поставити Україні сучасну систему протиповітряної оборони IRIS-T SLM і сучасний радар, який виявлятиме ворожі гаубиці, міномети та реактивну артилерію.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що постачання Україні систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM триватиме місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: