Зеленський обговорив з лідерами Естонії та Чехії підтримку України на саміті ЄС

Середа, 22 червня 2022, 17:28

Президент Володимир Зеленський обговорив з лідерами Естонії та Чехії майбутній саміт ЄС, де мають затвердити рішення про статус кандидата для України.

Про це пише "Європейська правда".

У телефонній розмові з прем’єркою Естонії Каєю Каллас президент подякував за підтримку євроінтеграційної стратегії України.

"Обговорили пріоритети співпраці України та Естонії в контексті саміту НАТО в Мадриді. Обмінялися думками щодо забезпечення продовольчої безпеки", - написав він у Twitter.

З чеським прем’єром Петером Фіалою Зеленський обговорив пріоритети головування Чехії в ЄС у другій половині року.

"Важливо, що основним пріоритетом чеського головування є Україна", - зазначив президент.

Раніше у середу Зеленський поговорив з прем’єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон, яка підтвердила підтримку України напередодні саміту ЄС.

Як повідомлялося, згідно з проєктом рішення лідери ЄС на саміті в у Брюсселі 23-24 червня схвалять рекомендацію Європейської комісії щодо надання Україні та Молдові статусу кандидата на вступ в Європейський Союз. 

17 червня Єврокомісія оприлюднила висновки за заявками на вступ до ЄС УкраїниМолдови та Грузії, рекомендувавши надати першим двом статус кандидата. 

Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

Детальніше про це - у відеопоясненні ЄвроПравди, а також у статті Кандидат авансом: 7 вимог, які має виконати Україна, щоб ЄС не скасував її новий статус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: